29 Ağustos 2022 Pazartesi

Çok iştahlıyım ve iştahıma engel olamıyorum diyorsanız bu yazıyı mutlaka okumalısınız...


 Düzenli ve dengeli bir beslenme ve yaşam şekli olmayan ve sağlıklı gıdalar yerine çoğunlukla sağlıksız, işlenmiş gıdalar tüketen ve bu gıdaları tüketmekle birlikte doyum hissi yaşayamayan, her zaman iştahı açık olan ve aç olmasa bile sürekli bir şeyler yemek istiyorum, iştahım hep açık diyenler bu yazı tam size göre...
 
Bu iştah kontrolü probleminin sebebi yeme bağımlılığı olabileceği gibi kişinin hayatını olumsuz etkileyebilecek ve yaşam kalitesini düşürecek şekilde gündelik hayatını etkileyen olumsuz  durumlar da yaşatabilmektedir.


YEME BAĞIMLILIĞI NEDİR VE BELİRTİLERİ NELERDİR?

Yeme bağımlılığı kişinin önlenemez şekilde özellikle çikolata, şeker, yağ ve karbonhidrat ağırlıklı gıdaları tüketme isteğinin olması ve bu isteğin temelde duygusal bir nedeni bağlanması durumuna verilen isimdir.
Yeme bağımlılığı olan kişiler kendilerinde iştah kontrolü sağlayamazlar ve iştahları hep açıktır.

Spesifik olarak tanı ve teşhis kolaylaştıracak belirtilere sahip olan yeme bağımlılığının belirtileri nelerdir inceleyelim:

• Yeme bağımlılığının en önemli belirtisi yeme isteğinin devamlı olması ve önlenememesidir.

• Yeme isteğinin devamlı olması ile birlikte yeme bağımlılığı olan kişiler yemeği; yaşamsal bir ihtiyaç olduğu için değil duygusal haz almak için tüketirler.

• Yeme bağımlılığın yine önemli bir belirtisi de çok hızlı yemek yeme ve gereğinden fazlasını yemedir. Kişi tam olarak doyuma ulaştığını hissedemez. Ve yeme sıklığını, zamanını da kontrol edemez.

• Yeme bağımlılığı olan kişilerin çoğunluğunda bağımlılığını fark etme görülür fakat buna rağmen yeme bağımlılığını ve bununla birlikte gelişen problemleri engelleyemeyip sürdürme görülmektedir.

• Yeme bağımlılarında sürekli olarak ve engellenemeyen yeme isteği olmasıyla beraber, bu durum devamlılığını sürdürdüğü için kişide bir süreden sonra yemek yedikten sonra oluşan pişmanlık, suçluluk, vicdan azabı ve üzüntü gibi duygular gelişmeye başlar.

• Yeme bağımlısı olan kişiler bu düzensiz yeme durumunu durduramadıklarında, sonlandıramadıklarında kendilerini yalnız hissetmemek için ve normalleştirme amacıyla çevresindekileri de kendi durumlarına dahil etmeye çalışırlar.

• Yeme bağımlılığında sık görülen ve teşhis için de önemli olan bir başka belirti de kalorisi düşük ve daha sağlıklı gıdalar tüketildiğinde tatmin olmama ve mutsuz olmadır ve yeme bağımlısı kişinin tüketmek istediği gıdaya ulaşamaması halinde başka bir şey yemek yerine mutlaka daha sağlıksız olan kendi istediği gıdayı hazırlaması ya da başka bir şekilde ona ulaşmaya çalışmasıdır.

Bu tür bir yeme bağımlılığı ya da yeme bozukluğunun haricinde vücudumuzda eksik olan vitaminler, elementler vb. de aşırı yeme isteği oluşturabilmektedir. 


İştah kontrolünün sağlanabilmesi için neler yapılabilir?

Dengeli beslenmek önemli olduğu kadar su içmek de önemlidir. Profesyonel bir tedvinin yanı sıra iştah kontrolü sağlayamayan kişilerin bol su içmesi faydalı olacaktır.

Hareketsiz bir yaşam düşünülenin aksine iştahı artırmakta olduğundan bolca hareket etmek ve imkanlar dahilinde egzersiz yapmak iştah azaltmaya yardımcı olacaktır.

Sağlıklı beslenmenin ön koşulu olarak öğün atlamamak çok önemlidir. Öğün atlamamakla beraber sık sık ara öğün yaparak ve mutlaka her öğünde sağlıklı gıdalar tüketmek doğru olacaktır.



MORA TERAPİ İLE İŞTAH KONTROLÜ VE YEME BAĞIMLILIĞI TEDAVİSİ

Sebebi ne olursa olsun Mora Terapi seanslarıyla diyet yapıyor hissi yaşamadan yeme isteğiniz azalabilmektedir. 
Tamamlayıcı tıbbın önde gelen uygulayıcılarından Mora Terapi cihazları; ekmek, makarna, hamur işleri, tatlılar gibi karbonhidrat içeren besinler ile tuz, kahve, çay ve alkol gibi metabolizmaya zarar veren gıdaları yeme isteğinizi ortadan kaldırıyor.
Mora Terapi cihazları, elektromanyetik frekanslar yardımıyla kişinin metabolizmasındaki rafineri karbonhidrat bağımlılığını silerek, yeme isteğini ve insülin direncini azaltıyor. Bu sayede yeme bağımlılığı olan kişi engelleyemediği ve durduramadığı sağlıksız ve dengesiz yeme isteğinden kurtulmuş olacaktır. Ve bu tedavi sayesinde sağlıklı beslenmeye de yönelmiş olacaklardır.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder