2 Ocak 2020 Perşembe

SAĞLIKSIZ BESLENME DÜNYADAKİ EN ÖNEMLİ ÖLÜM NEDENLERİNDEN BİRİ


3 Nisan 2019’da Health Days News’de yayınlanan bir çalışmaya göre kötü beslenme alışkanlığı sigara içmekten ve yüksek tansiyon probleminden daha fazla sayıda insanın hayatını kaybetmesine neden oluyor.
Yaklaşık 200 ülkede yapılan çalışmada 2017 yılında kötü beslenme yüzünden 11 milyon insanın hayatını kaybettiği ve bu rakamın o yılın yetişkinleri arasındaki ölümlerin %22’si gibi büyük bir yüzdesine olduğu açıklandı.
Tütün kullanımının 8 milyon, yüksek tansiyon probleminin ise 10 milyon ölüme neden olduğu belirtildi.
Araştırmanın başını yürüten Washington Üniversitesi doktorlarından Dr. Ashkan Afshin’e göre bu sonuç aslında hiç de şaşırtıcı değil.



Kötü beslenme aslında pek çok kronik ve ciddi hastalığın bir numaralı nedeni. Sürekli konuşuyoruz, abur cubur yemeyin, sağlıklı beslenin diye. 


Peki insanlar ne yemeli aslında? Nasıl beslenmeli? Bu konuda dikkat edebileceğiniz birkaç önemli küçük değişiklik hayatınızın ilerleyen yıllarında hastalıklara yakalanma riskinizi çok ama çok düşürecektir.


Kesinlikle daha az işlenmiş ve daha doğal gıdalara yönelmeliyiz. Rafine un, şeker, tuz  vb rafine ürünlerden mutlaka ve mutlaka olabildiğince uzak kalmalıyız.


Daha az işlenmiş gıda ve daha çok sebze ve meyve.
Özellikle lif oranı yüksek sebze ve meyveler kimi toksik atıkların da vücumuzdan atılımını kolaylaştırıyor.

Önemli olan mucize gıdaları bulmak değil, önemli olan meyve sebze tüketimi, baklagiller, doğal kavrulmamış kuruyemişler, ve tahıl ürünü tüketilecekse de lif bakımınca zengin tam tahıllı ürünler.
Gıdalarınızın olabildiğince doğal, taze olmalarına özellikle özen gösterin.

Sağlıklı beslendiğiniz, uzun ömürlü, sağlıklı mutlu günler dileriz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder