28 Temmuz 2016 Perşembe

Strese karşı acil yardım kürü: Bach Çiçekleri

Tartışmasız stres, modern yaşamın en önemli hastalıklarından biri. Aslında hormon salgılama durumu olan stres, vücudun dengesine bozarak uyumlu çalışmasına engel oluyor. Vücudun normalden daha fazla enerjiye ihtiyaç duymasını sağlayan stres, canlılarının hayatının ya da güvenliğinin tehdit altında olduğunu hissettiği anlarda salgıladığı bir hormonlardan ibaret.

İş tresi, sınav stresi, trafik ve günlük kaygılar gibi nedenlerle gibi sonsuza kadar devam ettirebileceğimiz liste, insanın kendisini devamlı olarak tehdit altında ve güvensiz hissetmesine sebep oluyor. Bu sebeple vücudumuzu sürekli kriz durumundaymış gibi çalıştırdığımız için uzun vadede bu durum bedenimize ve ruhumuza ciddi zararlar veriyor. Sindirim sisteminden, kalp damar hastalıklarına, kas problemlerinden cilt hastalıklarına kadar pek çok sağlık sorununa neden olan stresten kurtulmanın doğal ve etkili yolu olarak Mora Terapi yardımınıza yetişiyor.

Ünlü tıp doktoru İngiliz Dr. Edward Bach’in çiçeklerin iyileştirici özellikleri üzerine yaptığı araştırmaların gelişmesi üzerine ortaya çıkan Bach Çiçekleri Terapisi tüm dünyada psikolojik sorunlar için kullanılan homeopatik (benzeri benzer ile iyileştirme) bir kürdür. 38 farklı çiçek kürünün tanımlanmış 38 duygu durumu için kullanılan Bach Çiçekleri Terapisi; korku, belirsizlik, ilgi eksikliği, yalnızlık, dış etkilere ve fikirlere hassaslık, umutsuzluk, çaresizlik hissi, gibi duygu ve düşünceleri gidermek için de kullanılıyor.

Dehşet, büyük korku, panik atak ve histeri hali için Rock Rose (Kaya Gülü) kürü. Endişe, sebepsiz korkular ve açıklanamayan huzursuzluk hissi için Aspen (Tirek Kavak) kürü. Umutsuz, çaresiz ve kötümserlik için Gorse (Karaçalı) kürü. İsteksizlik ve motivasyonsuzluk hali için Hornbeam (Gürgen) kürü. Zihinsel ve fiziksel yorgunluk, bitkin tükenmişlik hali için ise Olive (Zeytin) kürü olan Mora Bach Çiçekleri Terapisi stres ve benzeri duygu durumları için İlk Yardım Kürünü hastalarına sunuyor. Sıklıkla kullanılan Bach Çiçekleri kombinasyonu olan İlk Yardım Kürü, Bach Çiçekleri tedavisinde kullanılan 38 kürden 5’ini içeriyor. Dr. Bach tarafından bir çeşit acil durum karışımı olarak bir araya getirilen İlk Yardım Kürü, çok yönlü kriz kürü olarak da biliniyor.

Klasik tıp ile yarış halinde olmayan, aksine klasik tıbbın yöntemlerini kabul eden Bach Çiçekleri Terapisi İlk Yardım kürü; panik, şok, korku ve panik atak durumları gibi tüm acil durumlar için kullanılabilir. Avrupa’da hem sıvı hem krem şeklinde sunulan İlk Yardım Kürü, oral yolla (sıvı) alınabileceği gibi böcek ısırıkları, burkulma veya ezilme durumlarında haricen vücuda sürülmesi şeklinde de uygulanabiliyor.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder