12 Temmuz 2018 Perşembe

SAĞLIKLI VE GÜZEL YAŞAMIN 10 YOLU


Sağlıklı ve güzel bir yaşamın yollarını merak ediyorsanız; sizler için hazırladığımız önerilere kulak verin.


1.       Dengeli ve sağlıklı beslenin
Az ya da çok besin öğelerinin vücuda alınması sonucu; sağlığımızın bozulduğu bilimsel olarak ortaya konmuştur. Vücudumuz için gerekli olan her bir besin maddesinin yeterli miktarlarda ve dengeli olarak alınması sağlıklı bir hayata açılan kapının anahtarıdır.
Paketli ve rafineli tüm gıdalardan uzak durarak kepekli tahıllar, meyve ve sebzeler ile beslenerek dengeli bir ruh hali ve sağlıklı bir yaşam sağlamış oluruz.
2.       Açık havada spor yapın
Beslenme kadar spor yapmak da sağlıklı ve güzel bir yaşamın en önemli yollarındandır. Spor yapmanın; formumuzu korumanın yanında birçok faydası bulunuyor. Açık havada spor yapmak ise; kapalı ortamlarda spor yapmaktan çok daha etkili ve faydalıdır. Açık havada spor yaparak; vücudunuzdaki yağ yakımı hızlanır, vücudumuz için gerekli D vitamini alınır, uykusuzluk problemi ortadan kalkar, stresi azaltır, bağışıklık sistemini güçlendirir, vücut dengesine yardımcı olur, hayat motivasyonunuzu artırır ve konsantrasyonunuzu artırır.
Spor yapmanız için en iyi saatler; akşam vakitleridir. Ama yoğun yaşamlarımızda hangi gün hangi saat fırsat buluyorsanız; o zaman yapılabilir. Önemli olan sağlıklı beslenme ve sporu içerisinde barındıran bir yaşam tarzını benimsemektir, sporu düzenli ve dengeli yapmaktır. Spor yapmak; sağlıklı bir bedene sahip olmakla birlikte mutluluk hormonun çalışmasıyla güzel bir yaşam bizlere sağlar.
3.       Bağımlılıklarınızdan kurtulun
Vücudumuza iyi bakmanın ilk adımı; vücudumuzu zararlı maddelerden korumaktır. Sigara ve alkol gibi kötü alışkınlarımızdan kurtularak; dolaşım sistemi, kalp, solunum sistemi gibi hastalıklardan ve kanserden korunmuş oluruz. Bağımlılıklarınızdan kurtulmak için istemek ve kararlı olmak çok önemlidir. Belki de defalarca bırakmak için denemeler yaptınız, ama her defasında başarısız oldunuz. Sağlığımıza zarar verecek alkol, sigara, karbonhidrat gibi bağımlılıklarınızdan kısa sürede ve kalıcı olarak; ‘mora tedavileri’ ile bırakmanız mümkün.
4.       Ruhunuzu dinlendirin ve onu besleyin
Beden sağlığı gibi ruh sağlığımızın da ilgi ve özene ihtiyacı bulunuyor. Hayatımızın çoğunluğunu çalışarak geçirdiğimizden bedenen ve ruhen dinlenmeye ve kendinize özel vakitler ayırmak gerekiyor. Çalışmalarınızın önce ve sonrası kısa molalar bile rahatlamanızı sağlayacaktır. Kendinizi tanımaktan başlayarak;  ruhunuzu dinlendirip, besleyecek aktiviteleri belirleyebilirsiniz. Kendinize özel zaman ayırmanın en kolay ve keyifli hali; kuşkusuz hobilerinizin olmalı. Hobilerimizin bazıları kısa süreli, bazıları hayatımızın büyük bir bölümünde devam eder. Ama ne olursa olsun önemli olan; hayatımızın her döneminde mutlaka hobilerimizin olmasıdır.
Mora cihazlarıyla yapılan işlem, içtiğiniz sigaradan alınan elektromanyetik titreşimlerin vücuttan silinmesi işlemidir. Mora cihazları bu işlemi, kişinin içtiği son sigaradan aldığı frekans bilgisini vücuda ters çevirip vermesiyle yapar. Bu da ayna görüntüsünde, yani birbirinin tersi olan iki titreşimin birbirini yok edeceği bilgisiyle örtüşmektedir. Dolayısıyla Mora cihazlarıyla yapılan terapi, bağımlılık yapan maddenin vücuttan atılmasına ve o maddeye karşı ilginin belirgin biçimde azalmasına neden olur.
5.   Düzenli ve yeterli uyuyun 
Bilinenin aksine; uyku ile dinlenme eş değer değildir. Uyku; dinlenmeden çok daha fazlasıdır. Uyku; bizlerin yaşamı için; en temel enerji kaynaklarımızdan bir tanesidir. Biz uyurken; tüm sistemimiz hiç durmadan çalışmakta ve toksinleri vücudumuzdan temizlemektedir. Düzenli ve yeterli miktarda uyuyarak kendinize iyi bakın. Göreceksiniz ki; dinlenmiş ve yenilenmiş bir beden ile kendinizi daha sağlıklı ve mutlu hissedeceksiniz.
6.       Güneşin zararlı etkilerinden korunun
Bağışıklık sistemimizi güçlendiren ve vücudumuzun antioksidanı olan D vitamini, güneşten sağlanmaktadır.  11.00-13.00 saatleri arasındaki güneş ışınlarından vücudumuza D vitamini sağlayabiliriz. Ancak; kanser ve yaşlanmaya neden olan bu saatlerdeki güneş ışınlarına, azar azar maruz kalınmalıdır ki zararlarından korunarak vücudunuza yarar sağlayın.
7.       Beyninizin aktif kalmasını sağlayın
Beyninizi, düzenli kitap okuyarak, bulmacalar, zeka oyunları, zeka soruları ve hafıza teknikleri ile aktif kalmasını sağlayabilirsiniz. Her yaşta ve dönemde; yorulduğunuzda kendinizi zorlamadan bu aktivitelere devam etmelisiniz.
8.    Stres ile baş etmenin yollarını bulun ve uygulayın
Sizlere ‘Hiçbir şey için stres yapmayın.’ gibi mümkün olmayan bir tavsiye vermeyeceğiz. Maalesef ki; modern dünyada stressiz bir hayat neredeyse imkansız.  Ancak; stresi azaltmak mümkün. Uzun ve sağlıklı bir yaşam istiyorsak; kendimizi iyi tanımalı ve onunla baş etmenin yollarını bulmalıyız.
Bağışıklık sistemine zarar veren stres hormonun vücudumuzda azaltmak için; yoga yapabilir, düzenli yürüyüş yapabilir, seyahat edebilir, doğada vakit geçirebilir veya müzik dinleyebilirsiniz. Bireysel aktiviteler dışında ise; iyi sosyal ilişkilerde bulunmak, sevdiklerinizle vakit geçirmek, sevmek ve sevilmek de stresinizi azaltmakta.
Bu sırlara önem verdiğiniz halde; hala stres ile baş etmekte zorlanıyorsanız; ‘mora tedavisi’ ile stresinizi kontrol edebilirsiniz.
9.    Kişisel ve çevresel temizliğe önem verin
Kişisel ve çevresel temizliğe önem vermek bizlere, sağlıklı ve güzel bir yaşam sağlar. Haftada birkaç kez duş alarak, elleri sık sık yıkayarak ve tuvalet temizliğine önem vererek çeşitli bulaşıcı hastalıklardan korur. Çevremizi temiz tutup, onu koruyarak ise; doğanın bize sunduğu mucizelere şahit oluruz.
10.   Doğa ile barışık yaşayın
Doğa ile iç içe olmak insana huzur ve mutluluk verir. Modern dünyadaki yaşamlarımızda olabildiğince doğa ile barışarak sağlıklı ve mutlu bir yaşam sağlanabilinir. Kapalı alanlarda geçirilen süreleri azaltarak; el ve ayakların toprak ile buluşması, ağaçlar arasında yürüyüş, ektiğiniz bir bitki ya da çiçek ve hayvanlar ile yakın temas kurmak bizi doğa ile barıştırır.

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder