31 Mart 2016 Perşembe

Çölyak’a Mora Terapi desteği

Karın ağrısı kimi zamanlar düşündüğümüz gibi masum olmayabilir. Karın ağrısı ve şişkinlik şikayetleri, bağırsaklarda besin maddelerinin sindiriminin ve emiliminin bozulmasına yol açan Çölyak hastalığına işaret edebilir. Çölyak, bağırsaklarda besin maddelerinin sindiriminin ve emiliminin bozulmasına yol açan bir hastalıktır. Çölyaklı hastalar; buğday, arpa, çavdar ve bir dereceye kadar da yulafta da bulunan gluten proteinine karşı hassasiyet gösterirler. Çölyaklı hastalar gluten içeren yiyecekler yediklerinde, onların bağışıklık sistemleri bunu ince bağırsaklara zarar vererek yanıtlar. 
En sevdiğiniz yiyeceklerden uzak durmak zorunda kalmanıza neden olabilecek Çölyak hastalığı yaşam boyu devam eden ve ilaçla tedavi olmayan tek gıda alerjisidir. Dr. Gamze Dur, “Çölyak’ın tek tedavisi gluten içeren gıdaların diyetten tamamen çıkarılmasıdır. Glutensiz diyet dışında özel bir kısıtlama nadiren gerekli olabilir. Diyete tam uyulması ile hematolojik bozuklukların düzelmesi beklense de, eksiklik saptanan hastalarda gerekli takviyeler yapılmalıdır” dedi.
Mora Terapi tüm dünyada bağımlılık, alerji, ağrı, enfeksiyon hastalıkları başta olmak üzere birçok farklı endikasyonda kullanılmakta olduğunu vurgulayan Dr. Dur, “Mora Terapi’yi, Çölyak hastalığında destek amaçlı kullanıyoruz. Her ne kadar klasik bir alerji hastalığı olmasa da spesifik bir etkenin rol alması Çölyak’ta böyle bir tedavinin denenebileceğini akla getirmektedir. Mora Terapi’den Çölyak hastalığında, bağışıklık sistemini desteklemesi, psikolojik durumla ilgili destek sağlaması, diyete rağmen düzelmeyen bazı şikayet ve semptomların azalması veya ortadan kalkması, çocuklarda büyüme/gelişmenin desteklenmesi gibi birçok açıdan faydalanıyoruz” diye konuştu.
Kişiye özel durumların dışında Dr. Dur. Mora Terapi Çölyak tedavisini şu şekilde özetledi:
“Kişiden alınan tükürük, kan ve özellikle gaita örneğini kupalara koyarak biyoritm tedavisi ile başlayıp, sonrasında kupalara cam tüp içinde konulan tükürük, kan veya mümkünse özellikle gaita, yanında küçük tüpler içinde buğday/bulgur/irmik/un/diğer tahılları da ekleyip, bilgisayardan elektronik olarak ilgili frekansları gönderiyoruz. Duruma göre Mora Terapi Bach Çiçekleri Tedavisinde de faydalanıyoruz.”






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder